• تاریخ انتشار : 1399/02/08 - 16:00
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 596
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

نشست مشترک معاون درمان و مدیر بودجه دانشگاه

دکتر رامین رحیم نیا در جلسه‌ای با معاون درمان دانشگاه گفت: معاونت درمان دانشگاه به‌عنوان سیاست‌گذار حوزه درمان نقش اصلی را در توزیع منابع جاری بیمارستان‌ها دارد.

گالري عکس
به گزارش روابط عمومي معاونت درمان، جلسه مشترک حوزه‌ های معاونت درمان و مدیریت بودجه دانشگاه، دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ با حضور دکتر سید فرشاد علامه، معاون درمان، دکتر رامین رحیم نیا مدیر بودجه، دکتر مصطفی امینی مدیر تعالی بالینی و امور بیمارستان‌ ها، سیمین رنجبران مدیر پرستاری، مریم رادین منش رئیس اداره اقتصاد درمان، محمد اسماعیلی رئیس امور مالی معاونت درمان، افشاری مسئول حوزه بهداشت و درمان، مهاجر مسئول ردیف‌ های تخصیصی و حاتمی مسئول درآمدهای اختصاصی مدیریت بودجه دانشگاه در معاونت درمان برگزار و در آن در خصوص نحوه تنظیم تفاهم‌ نامه‌ های حوزه درمان دانشگاه تبادل‌ نظر شد.
مدیر بودجه دانشگاه هدف از این نشست را آشنایی با چالش‌ ها و دغدغه‌ های مالی حوزه درمان و چاره‌ اندیشی و کمک به رفع آن‌ ها در راستای تعاملات معاونت‌ های توسعه و درمان دانشگاه خواند و گفت: به نظر من پول بی‌ ارزش است مگر این‌ که بتواند مشکلات شما را کاهش دهد. ازاین‌ رو ما طبق روال سال‌ های پیش در ابتدای سال با واحدهای تابعه نشست‌ هایی را به‌ منظور بررسی ایده‌ ها، برنامه‌ های توسعه‌ ای و رویکردهای مالی آن‌ ها در طول سال برگزار کرديم و راهکارهای خود را برای تأمین منابع مالی موردنیاز اعلام می‌ کنیم. در این راستا من و همکارانم در مدیریت بودجه دانشگاه آماده همکاری با معاونت درمان هستیم. زبدیهی است دانشگاه به‌ صورت هیئت‌ امنایی است و تخصیص اعتبار به واحدهای تابعه در قالب تفاهم‌ نامه‌ هایی در ابتدای هرسال انجام می‌ گیرد.
دکتر رحیم نیا در خصوص تفاهم‌ نامه‌ های بیمارستان‌ ها گفت: معاونت درمان دانشگاه به‌ عنوان سیاست‌ گذار حوزه درمان نقش اصلی در توزیع منابع جاری بیمارستان‌ ها را دارد. شما می‌ توانید با هماهنگی بیمارستان‌ ها نیازهای واحدها را پیش‌ بینی و به ما اعلام کنید. بیمارستان مطلوب ازنظر مالی، بیمارستانی است که منابعش مساوی با مصارفش است یا به تعبیری دخل‌ وخرجش باهم می‌ خواند. منابع مالی بیمارستان‌ ها از سه بخش اعتبارات دولتی، درآمد اختصاصی و ردیف‌ های اختصاصی تأمین می‌ شود. تخصیص منابع صرفاً بر اساس حجم خدمات ارائه شونده در بیمارستان‌ ها و بر مبنای تعداد تخت، ضریب اشغال تخت و تخت‌ های تخصصی است. با توجه به این‌ که سیستم‌ های پرستاری مثل ارتش از نظم و دقت خاصی برخوردار است، ما نیز در مدیریت بودجه دانشگاه این اطلاعات را تنها از طریق مدیریت امور پرستاری دانشگاه گرفته و بر اساس مدل DRG و Case محور سهم هر یک از بیمارستان‌ ها مشخص می‌ کنیم؛ بنابراین بیمارستان‌ ها اگر بابت تخت و منابع جاری صحبتی دارند باید آن را با معاونت درمان دانشگاه مطرح کنند. در این میان متأسفانه سهم منابع جاری دانشگاه در حوزه درمان عدد ثابتی است و ضریب افزایش سالانه آن کم است ولی تا ۱۰۰ درصد اعتبارات جاری و ۹۵ درصد ردیف‌ های تخصیصی برای بیمارستان‌ ها محقق می‌ شود. بیمارستان‌ ها مابقی هزینه‌ های خود را باید از محل درآمد اختصاصی تأمین کنند. استراتژی ما در سال‌ های اخیر بر مبنای مدیریت هزینه بوده است. اعتبارات را بودجه توزیع می‌ کند و چرخش نقدینگی با مدیریت مالی دانشگاه است. واقعیت این است که منابع همیشه محدودند. قطعاً منافعی که از صرفه‌ جویی ایجاد می‌ شود متعلق به همه است.
وی در ادامه افزود: استراتژی‌ های معاونت درمان در حوزه درمان دانشگاه که به افزایش بهره‌ وری، کاهش هزینه و افزایش درآمد بیانجامد و قابل کمی شدن باشد قابل درج در تفاهم‌ نامه‌ های بیمارستان‌ ها است و ضمانت اجرایی دارد.
مدیر بودجه با اشاره به سیاست کلی دانشگاه در پرداخت‌ های پرسنلی افزود: اگرچه اکثر بیمارستان‌ های ما کسری اعتبار مواجه‌ اند بااین‌ همه پرداخت‌ های پرسنلی به‌ صورت متمرکز و هم‌ زمان انجام می‌ شود. اگر منافع افراد به منافع سازمان گره بخورد قطعاً مشارکت آن‌ ها در تحقق اهداف سازمان بیشتر خواهد بود.
دکتر رحیم نیا در خصوص تفاهم‌ نامه واحدهای ستادی گفت: معاونت‌ ها کار ستادی انجام می‌ دهند و از آن‌ ها توقع درآمدزایی نداریم. منابع مالی حوزه‌ های ستادی از تعاملات با وزارت بهداشت، خارج از شمول و ردیف‌ هایی که دارند تأمین می‌ شود.
وی همچنین با تأکید بر ضرورت افزایش بهره‌ وری نیروی انسانی گفت: بیشترین سرمایه و بیشترین هزینه در بیمارستان‌ ها مربوط به نیروی پرستاری است. حل مشکل کمبود نیروی انسانی تنها جذب و استخدام نیرو نیست. درحالی‌ که حدود ۴۰ درصد وقت پرستاران در گزارش‌ نویسی‌ ها گرفته می‌ شود. مدیریت امور پرستاری دانشگاه می‌ تواند با راهکارهایی به افزایش بهره‌ وری نیروی پرستاری بیمارستان‌ ها کمک کند.
معاون درمان دانشگاه نیز در این جلسه در خصوص راهکارهایی برای کمک به کاهش کسری اعتبار و افزایش درآمد بیمارستان‌ ها و برخی سیاست‌ های این معاونت در حوزه درمان دانشگاه توضیحاتی داد.
مدیر تعالی بالینی و امور بیمارستان‌ ها نیز یکی از چالش‌ ها تخصیص‌ ها از محل ردیف‌ های سرطانی، تصادفی و پیوند را عدم ثبت به‌ موقع و درست اطلاعات مربوطه در سامانه‌ های وزارت بهداشت خواند.

 

  • گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS,اخبار
  • کد خبر : 155552
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *